KTÜ "Steel Punch takımı" Onbeş takım arasında Birinci Oldu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2010 Üniversiteler arası ‘Boğaziçi Üniversitesi Design and Construct 2010 Öğrenci Çelik Köprü Yarışmasına iki takım olarak iddialı giderek Steel PUNCH Takımı Birinci ve
Köprü Mania Dördüncülüğü kazandı.

   KTÜ, "Steel Punch takımı" Danışman Hoca Temel Türker'in teknik hesaplaması, 3. Sınıf Öğrencisi Abdussamet Şengör'ün tasarım ve Kaptanlığı, Burhan Yanık, Burak Kısa, İbrahim Karlıdağ, Özkan Fatih Atasoy'dan oluşan teknik ekip ile girilen yarışmada KTÜ "Steel Punch takımı" birinciliği aldı. KTÜ'nün yarışmaya katılan 2. takımı Köprü Mania ise yarışmadan Dördüncü olarak ayrıldı.

2010 "Design&Construct" Öğrenci Çelik Köprü Yarışması teknik detayları

"Steel Punch takımı" Trabzondaki  hazırlık çalışmalarından resim ve detaylar için tıklayınız

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübünce düzenlenen Design and Construct 2010 yarışmasına katılan takımlar

1- Anadolu Üniversitesi – Synergy
2- Dokuz Eylül Üniversitesi – PonsArcus
3- Dokuz Eylül Üniversitesi - Togan
4- Ege Üniversitesi – Grup Sırat
5- Fırat Üniversitesi – Team of Domke
6- Gazi Üniversitesi – Gazi Tasarım
7- İstanbul Kültür Üniversitesi – Truss-formers
8- İstanbul Kültür Üniversitesi – Steelalliance
9- İstanbul Teknik Üniversitesi – Bee-ridge
10- Karadeniz Teknik Üniversitesi – Steel Punch (Birinci)
11- Karadeniz Teknik Üniversitesi – KöprüMania (Dördüncü)
12- Kocaeli Üniversitesi – As ( Art of Steel )
13- Mustafa Kemal Üniversitesi – Titus
14- Osmangazi Üniversitesi – Frig Vadisi
15- Pamukkale Üniversitesi – Pausteel (Üçüncü)

Yedek Liste:
1- Gaziantep Üniversitesi – Şahin Bey
2- İstanbul Teknik Üniversitesi – Tetrapoda
3- Karadeniz Teknik Üniversitesi – Steel4ce
4- Ege Üniversitesi – Eksenel Kuvvet

 

Büyük bir azim ve inançla hazırlanılan yarışmada Steel Punch takımını KTÜ. Dekanı Sayın Prof.Dr. Alemdar Bayraktar, İnş. Bölüm. Bşk. Sayın Prof. Dr. Ayşe Daloğlu, Trabzon Milletvekili Devlet Bakanı Sayın Faruk Nafiz ÖZAK'ın destekleri ile geldikleri İstanbul Boğaziçi Ünv. Kampusunda Ekonomik ve Psikolojik baskılara rağmen gerçekleştirdikleri çelik köprü tasarımı ile birinciliği göğüslediler.
Bu yarışmaya katılmayı ve köprü dizaynını gerçekleştiren "Steel Punch takımı" kaptanı, KTÜ 3. sınıf öğrencisi Abdussamet Şengör Sakarya ünv. İnşaat teknikerliği bölümünü okurken, Sakarya'da Çelik konstrüksiyon İnşaat alanında faaliyet gösteren GÖZAYDIN Mühendislik bünyesinde çalışmış, teknik olarak  önemli deneyim sahibi olmuştu. Mezuniyetinden sonra KTÜ İnşaat mühendisliğini kazanan Şengör halen burada eğitimine devam ediyor.
Bu yolculuklarında Sakaryadaki Gözaydın Mühendislik fabrikasına uğrayan KTÜ yarışma ekibi burada mesleğin uygulamasını görme fırsatı yakalamış oldular. Gözaydın Mühendislik tarafından kendilerine ikram edilen kahvaltıya müteakip İstanbul'a gelmişlerdir.
KTÜ, "Steel Punch takımı" kazandıkları dört bin tl maddi ödül çeki ile Boğaziçi ünv. kampusunda
KTÜ, "Steel Punch takımı"  Trabzon'dan birlikte geldikleri Fakülte arkadaşları KöprüMania takımı ile birlikte İstanbul gezisi yaptılar. İstanbul boğazını gemi ile gezen yarışmacılar Pazar günü Sultanahmet çevresini gezdiler.  Meşhur Sultanahmet köftecisinde yemek yedikten sonra Sultanahmet camiinde kılınan İkindi namazına müteakip Trabzon'a doğru yola çıktılar
"Steel Punch takımı" Trabzondaki
 hazırlık
çalışmalarından
resim ve detaylar
için tıklayınız
Trabzon  KTÜ öğrencisi yarışmacılar İstanbul maceralarından birkaç kare
Yarışmacılara bundan sonra yeni hedefler belirleyerek bu hedefleri gerçekleştirmek için gereken bütün eforu sarf etmelerini diler, başarılarının devamını bekleriz.

İstanbul ziyaretinde tanıştığımız KTÜ takımı Ülkemizin geleceğine umutla bakmamıza vesile oldu, günümüzde yaşadığımız çeşitli siyasi, ekonomik, askeri skandalların kahramanlarını yetiştiren  üniversitelerimizde artık Vatan, millet, hak, hukuk kavramlarına yeteri kadar saygı duyan bir neslin yetiştiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Allah yar ve yardımcınız olsun Gençler.

Not: Konu hakkında detaylı bilgileri bekliyoruz, katılımcı arkadaşlar bu macerada yaşadıkları, bizlerle paylaşmak istedikleri anılarını aşağıdaki adrese yollayacak olurlarsa buradan yayınlamak isteriz.
Abdullah Gözaydın  fatihten@gmail.com