05 Şubat 1993 yılında Aramızdan ayrılan maliye bakanımız Adnan Kahveci ve  8 Eylül 2003 Tarihinde aramızdan ayrılan Türkiye`nin efsane valisi Recep Yazıcıoğlu Adlarına kurulan "Adnan Kahveci ve Recep Yazıcıoğlu Kültür Platformu" adına Köksal Öztürk'ün organize ettiği anma toplantısına Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nurettin Turan, Başkan yardımcıları Abdullah Öztürk, Hüseyin Ayaz Yönetimden Abdurrahman Yazıcı, Ankara Trabzon Vakfı bşk. Bilgin Aygün, Atom Enerjisi kurumundan Gül Göktepe, AKP Üsküdar meclis üyesi Hilmi Türkmen,  Bahçelievler Trabzonlular derneği başkanı Ahmet Hocaoğlu, Fatih Belediye başkan yard. Hasan Süer, Sürmeneliler der. Bşk. Haydar Dulkadiroğlu, CHP Güngören bld. bşk. adayı Lemi Çelik, Saadet Esenyurt Bld. bşk. Adayı Gani Şavata,CHP Fatih Bld. bşk. Adayı Can Özyedierler, Beylikdüzü Bld. Bşk. Bağımsız adayı İrfan Uzun, Basın kuruluşlarından  Karadeniz Tv  yön. kurl. bşk. Zihni Cinan, Zeki Gökçe, Karadeniz Gözde gazetesi sahibi Muzaffer Sürme, Medya Karadeniz Dursun Ali Yılmaz, Medya Günebakış Ökkeş Bölükbaşı, Taka gazetesi, Trabzon Dergisi Aytekin Akay, Sanatçılarımızdan Sürmeneli Perihan savaş, Sunucu Murat Başaran, Birçok dernek başkanımız,Bld. Meclis üyesi adaylarımız, Trabzon Dernekler Federasyonu Gençlik Komisyonu üyeleri, karadenize.com sitesi sahibi Melek ve birçok site üyesi Anma toplantısına ve Kabri başında düzenlenen törene yoğun yağmura aldırmadan katıldılar.

    Sabah erken saatlerde başlayan anma organizasyonu Rahmetin olanca hızıyla yağmasına rağmen katılımın yoğun olduğu Eminönü,Cankurtaranda kahvaltı ile başladı, Kahvaltıya müteakiben Misafirlerimizin Merhumlar adına konuşmaları, ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam edildi. Kartal yakacık asri mezarlığında bulunan Kahveci ailesinin kabrinin başında okunan Kuran, Dua ve Mevlidi şerifle sona erdi. Trabzon'un yetiştirdiği bu ender ve örnek şahsiyetlerin anısının yaşatılmasının sebebi, Bunu hak ettikleri için olduğu kadar , yeni nesillere böyle mümtaz şahsiyetlerin tanıtımına vesile olmaktır.
    Günümüzde gençliğimiz genelde yanlış örneklere özenerek genç yaşta kişiliklerinin olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır. Çocuklarımıza bu şahsiyetleri öğreterek, Onların anısına düzenleyeceğimiz her türlü etkinliğin yeni nesil üzerinde kalıcı ve örnek alıcı etkisi olacaktır.

     Buradan "Adnan Kahveci ve Recep Yazıcıoğlu Kültür Platformu" nu kutluyor, Köksal Öztürk'e saygılar, başarılar dilerken, şehitlerimize Allahtan Rahmet kederli sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyoruz.
Haber ve Resim : Abdullah Gözaydın 

 

      Türkiye`de vali dendiğinde akla ilk gelen isimdi Recep Yazıcıoğlu. Türkiye onu, sisteme, bürokrasiye, klasik devlet anlayışına karşı sözünü esirgemeyen biri olarak tanıdı. 2003 yılında kaybettiğimiz Türkiye`nin sıra dışı valisi Recep Yazıcıoğlu ve Devlete hizmeti kutsal görev kabul eden Andan Kahvecinin  ölümlerine sebep olan kazaların son yıllarda pek çok aydınımızın başına gelmesi Ülkede pek çok kişinin Teknolojik cinayet tanımlamasına yol açmaktadır.

      Dünyada ve Türkiye'de filmlere konu olan "Uzaktan Kontrol" tekniklerinin baş döndürücü bir şekilde gelişmesi sonucu bu teknolojinin uzay çalışmalarından, Hava araçlarından sonra otomotiv sektöründe kullanılmaya başladığı, Hatta pek çok dijital aygıtın yazılımına yüklenen programlarla Nesnenin uzaktan kontrol edilmesi, ses ve görüntü kaydı alınması, veri transferi yapıldığı şeklinde senaryolar gündemden düşmemektedir.
      Burada şu an kullanmakta olduğunuz bilgisayarınıza dünyanın her yerinden izinsiz girilip şifrelide olsa bütün dosyalarınızın kopyalanarak transfer edildiğini biliyor olmalısınız. Bu gerçeği düşünerek bilgisayarınıza mahrem dosyalar yüklemeyin. Ayrıca bilgisayarınıza kaydettiğiniz her şeyin tekrar tekrar silinse dahi asla silinmediği, bize öyle göründüğünü biliyor musunuz.
       Kayıt yapan bütün hafızaların silinen en eski dosyayı dahi kurtarılmasının imkanı olduğunu bilmiyorsanız şimdi öğrendiniz demektir. İnternetten indireceğiniz ücretsiz "veri kurtarma programı " ile bilgisayarınızın, fotoğraf makinenizin, MP3 çalarınızın silinen geçmişini kolayca geri alabilirsiniz.
       Bu iddiaların ne kadar gerçek olduğunu çağımızın teknolojisini bilen herkesin kabul ettiği bir gerçektir. milyonlarca Km uzaydaki bir robotu dilediği gibi kullanabilen bir teknoloji Uydudan Ortalama 42 Km lik bir mesafeden neyi kullanamayacağını bir düşünün.
       Son yıllardaki bazı şaibeli trafik kazalarındaki siyasi ölümlerin sır perdesi ciddiyetle araştırılması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda son vizyondaki Vali filminin konusu içinde geçmektedir.
        Devlet büyüklerimiz bu konuları mutlaka düşünüyorlardır. Alınacak tek tedbir bütün teknolojik yazılımların millileştirilmesi gerekmektedir. Bilhassa Askeri teknoloji ve ölümlere sebep olacak, Uçak, Otomobil, Gemi, Büyük sanayi makinelerinin yazılımları gözden geçirilmeli, Windows dahil ithal yazılımların hem döviz kaybına hem güvenlik zafiyetine fırsat vermemeliyiz.